browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tagliatelle carbonara

tagliatelleTagliatelle carbonara, een heerlijke Italiaanse klassieker als we het over pasta carbonara hebben. Het enige verschil is eigenlijk dat de pastasoort anders is. Het is geen penne carbonara, of spaghetti carbonara, maar tagliatelle. Tagliatelle staat afgebeeld op de afbeelding rechts.



Tagliatelle carbonara met kip

Omdat hetzelfde recept met alleen een andere soort pasta een beetje saai zou zijn, maken we er toch een klein beetje iets anders van. Deze versie is namelijk met nog extra champignons en met kip. Dit wordt dus een machtige pasta, aangezien de aanbevolen 100 gram vlees per persoon ruimschoots wordt overschreden. Allereerst, de ingrediënten voor 4 personen, bereidingstijd is trouwens iets minder dan een half uur:

  • 400 gram tagliatelle pasta
  • een teentje knoflook in kleine stukjes
  • 500 gram kipfilet in kleine stukjes geknipt of gesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 300 gram ontbijtspek in kleine reepjes / blokjes
  • 2 bakjes crème fraîche
  • een bakje champignons a 250 gram in stukjes gesneden
  • 200 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Eventueel peterselie en wat peper en zout naar smaak, peper maakt het sowieso lekkerder!

De bereiding van tagliatelle carbonara met kip

Zorg er allereerst voor dat de ingrediënten klaar zijn. Kip dus geknipt of gesneden in kleine stukjes, kaas geraspt, knoflook gesneden, etcetera. Dit maakt de bereiding zelf een stuk simpeler.

  1. Zet de pasta in water op een hoog vuur, en draai het vuur naar beneden zodra de pasta kookt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de tagliatelle. Verlies de pasta niet uit het oog!
  2. Pak een koekenpan en voeg de spekblokjes toe. Voeg na 2 minuutjes ook de ui toe, samen met de knoflook.
  3. Voeg na 4 minuten vanaf het begin van het bakken van de spekblokjes de kipfilet toe. Laat dit goed gaar worden.
  4. Crème fraîche kan er doorheen als de kip gaar is. De champignons kunnen er dan ook bij, en de Parmezaanse kaas.
  5. Pasta afgieten? En de saus is klaar? Dan kan het gemengd worden, eventueel op smaak brengen met peper en zout, niet te weinig peper. Zwarte peper is het lekkerst. Blaadje peterselie erop en smakelijk eten!