Carbonara saus

Pasta carbonara saus kun je prima in de winkel kopen. Alleen, die potten zijn zeker niet zo lekker als wanneer je het zelf maakt! Ook kun je je eigen carbonara saus echt lekker op smaak brengen, precies hoe jij dat zou willen. De meeste mensen maken meteen ook pasta carbonara als ze carbonara saus maken, maar het is mogelijk dat je de saus alvast maakt voor morgen bijvoorbeeld.

Let op: wat hieronder staat is dus niet het pasta carbonara recept, dit is alleen de carbonara saus! Klik op de link voor het volledige recept. Met 500 gram pasta erbij, is het een hoeveelheid voor 4 personen.Carbonara saus maken

De ingrediënten die je voor de carbonara saus nodig hebt. Let op, dit is met spek. Als je het zonder spek of champignons wilt, dien je die ingrediënten simpelweg uit de carbonara saus te laten. Je ziet het hieronder al, dit is het basisrecept. Je kunt echter bepaalde ingrediënten weglaten, toevoegen, of verminderen. Als je zegt: ik wil hem niet zo romig hebben, dan doe je wat minder room. Zo simpel is het 🙂

  • 250 gram gerookte spek of pancetta
  • 300 gram champignons
  • 3 eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt)
  • 100 milliliter room
  • 150 gram parmezaanse kaas
  • Peper en zout / Italiaanse kruiden om het op smaak te brengen

Bereiding van carbonara saus

1. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de stukjes spek.
2. Maak ondertussen de champignons schoon, en snijd ze in kleine stukjes.
3. Scheid de eieren (eiwit en dooiers). Het eiwit wordt niet gebruikt, vang de eierdooiers op in het bakje waar je de saus in wilt maken. Voeg ook de (geraspte) Parmezaanse kaas toe.
4. Voeg de room en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Maak er een geheel van.
5. Eventueel nog op smaak brengen met kruiden en peper of zout. De carbonara saus is klaar! Voeg eventueel nog pasta toe, en je hebt pasta carbonara!