Pasta carbonara van Jamie Oliver

Pasta carbonara, het favoriete pastagerecht van veel Nederlanders. Dit pasta carbonara recept met courgette is genoeg voor 4 personen. Lekker romig, en volgens het recept van de beroemde chefkok Jamie Oliver! Het gerecht is binnen een half uur klaargemaakt!

Ingrediënten van de pasta carbonara

  • 500 gram penne
  • 4 eierdooiers
  • 100 milliliter slagroom
  • een stuk parmezaanse kaas
  • een scheutje olijfolie
  • 6 groene of gele courgettes, of een combinatie
  • 12 dikke plakken doorregen gerookte spek
  • klein bosje verse fijngehakte tijm

Bereiding van pasta carbonara van Jamie Oliver

1. Pak een grote pan met een hoge rand vol water en breng het aan de kook. De 500 gram pasta (penne is het lekkerst) kan erin. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de courgettes in kleine stukjes. De stukjes courgette moeten qua vorm een beetje op de penne pasta lijken, dus langwerpige stukken.
3. De eierdooiers kunnen in een kom, samen met de slagroom. Voeg ook een flinke hand vol met parmezaanse kaas toe aan de kom en klop het mengsel door elkaar.
4. Pak een koekenpan. Scheutje olijfolie erin, en bak de spekblokjes. Nu kun je ook de courgettestukjes erbij gooien. De spekblokjes moeten lekker bruin worden, de courgette stukjes ook. Strooi hierna de tijm erover.
5. Is de pasta gaar? Laat die uitlekken en houd een deel van het water waarin het gekookt is, apart. Doe de pasta in de grot pan met de bacon, en roer. Haal die pan ook van het vuur af. Het volgende moet vlug gebeuren –> een soeplepel kookwater erbij en de kom met de eierdooiers / slagroom / parmezaanse kaas. Roer snel alles door elkaar.
6. Dat was het recept alweer! Het enige echte pasta carbonara van Jamie Oliver recept! De rest van de parmezaanse kaas kan er nu overheen.

Tip: de pasta carbonara kan ook met spaghetti geserveerd worden in plaats van met penne. Ook kan de gerookte spek worden vervangen door plakjes pancetta. En als je niet van courgette houdt, zou je de courgette ook geheel kunnen weglaten. Alleen dan is het niet het originele pasta carbonara van Jamie Oliver recept meer!