Spaghetti carbonara

Het originele spaghetti carbonara recept. Eigenlijk heel makkelijk. Dit recept is voor 4 personen, en het is klaar te maken in 15 minuten!

Ingrediënten spaghetti carbonara

  • 500 gram spaghetti
  • 250 gram spek
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 4  eieren
  • een beetje zwarte peper
  • 75 milliliter slagroom

Bereiding spaghetti carbonara

spaghetti carbonara1. Zet een grote pan met spaghetti op het vuur, en voeg de 500 gram spaghetti toe. Kook dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd ondertussen de spek of pancetta in kleine reepjes. Bak dit spek in ongeveer 5 minuten lekker bruin. Zet het vuur uit.
3. Rasp ook 150 gram parmezaanse kaas.
4. Splits de eieren en meng de eidooiers met de slagroom. Het eiwit wordt voor dit spaghetti carbonara recept niet gebruikt. De helft van de parmezaanse kaas gaat ook bij ditzelfde mengsel, net als een klein beetje zwarte peper.
5. Giet de pasta af, maar let op: bewaar wat van het kookvocht. Ongeveer een soeplepel.
6. Schep de pasta terug in de pan waarin het is gekookt, en gooi de soeplepel kookvocht er overheen. Ook de spek kan erbij. Voeg langzaam het mengsel van stap 4 toe.
7. De spaghetti carbonara is klaar! Gefeliciteerd!

Tip 1: Maak van het eiwit eventueel een omelet voor ernaast, of bewaar het in de koelkast in een afgesloten theekop voor een ander recept.

Tip 2: Je kunt in plaats van parmezaanse kaas ook normale kaas gebruiken. Hoewel dat niet het originele spaghetti carbonara recept is, is dat ook lekker (en goedkoper)!